torstai 31. heinäkuuta 2014

032. Lepäilyä, kalastusta ja uusia elämyksiä

Rankka ajomatka vaati veronsa. Vielä kahden hyvin nukutun yön jälkeen olo ollut hieman nuutunut ja raukea. Mutta lepo on tehnyt hyvää. Ja uusia elämyksiä on hankittu siinä ohessa roppakaupalla. Tai ainakin jotkut ovat hankkineet.

Itse ongittu kala maistuu aina hyvältä.
(Kuva (c) Hannu Pyykkönen)

Jo heti ensimmäisenä yönä, heti pitkän ajomatkan jälkeen, isä Neculai meni kalastamaan mato-ongella. Ja kalaa on tullut sillä tavoin (ongella) ja myös verkoilla. Ja sitä on grillattu ja savustettu ja syöty. Kaikki, mitä järvestä on noussut. Oli ne sitten särkiä, lahnoja, ahvenia tai kuhaa. Ja mitä suurimmalla ilolla, sillä onhan ne itse pyydystettyjä ja valmistettuja.

Päijänteellä
(Kuva (c) Petja Pyykkönen)

Järvi ja luonnonvesi ovat romanialaisille hieman outoja ja jopa pelottavia elementtejä. Siellä kotimaassa kun niitä ei suuresti ole. Pojat uivat mieluusti, mutta lähellä rantaa. Veneily on samalla pelottavaa ja kokemuksellisen mukavaa, ainakin pojista, kun saavat ajella (ohjata) moottoriveneellä. Gheorghe on mennyt joka kerta mukaan verkon nostoonkin.


Mämminiemi.
(Kuva (c) Petja Pyykkönen)
Petja vei vieraat veneellä piknikille Toivakan Mämminiemeen, upeille paikoille. Pitivät kovasti, mutta tuuli pelotti, vaikkei vielä vaahtopäitä näkynytkään. Niitä näkyi sitten myöhemmin tänään (torstaina) oikein kunnolla, kun Päijänteellekin nousi todella mahtava myräkkä. Oheisessa kuvassa näkyy, kun frisbee-maalin suojahuppu on vaaka-asennossa kovan tuulen vuoksi. Normaalisti se roikkuu maalin alla. Järvellä vaahtosi laineet ja puut taipuivat tuulen voimasta. Jyväskylässä par'aikaa oleva MM-rallitapahtumakin oli kuulemma jouduttu keskeyttämään, kun Paviljongilla, rallin keskuspaikassa, oli ollut hieman kaaosta.


Tuuli kovasti. Maalin musta suojapussikin on vaaka-asennossa. Taustalla sanuna.
(Kuva (c) Hannu Pyykkönen)
Vieraat ovat nyt siellä, tutustumassa Jyväskylään ja katselemassa paikkoja ja rallitapahtumia. Saa nähdä, mitkö ovat tunnelmat. Me olemme lepäilleet mökillä poikani kanssa ja nauttineet mm. kalakukkoa, jota tarjosimme myös vieraille. He ovatkin tämän vierailunsa aikana saaneet syödä useita perinneruokia ja muita herkkuja ja me muut siinä ohessa.

Kalakukko, made by Sonja's mother.
(Kuva (c) Hannu Pyykkönen)


Tämän päivän kokemuksiin on kuulunut myös vesihiihto, jota Petja esitti melko taitavasti Päijänteellä. Pojat – Gheorghe ja Andrei – olivat veneen kyydissä ja ihmettelivät hulluja suomalaisia.

Vesihiihtoa Päijänteellä.
(Kuvat (c) Hannu Pyykkönen)Minulle on ollut parasta tavata vunukoita, joita olenkin kaivannut kovasti. Olen saanut runsaasti haleja ja ne ovat olleet parasta lääkettä väsyyn. Nukumme täällä vielä yhden yön ja sitten matkustamme Tampereelle ystäviemme luo ja pojat pääsevät mahdollisesti Särkäniemeen. Katsotaan nyt. Kokemuksia on ollut varmaankin sulateltavaksi vaikka seuraavaksi puoleksi vuodeksi, mutta aina uudet ovat tervetulleita.

Ilmakivääriammuntaa mökillä.
(Kuvat (c) Hannu Pyykkönen)


Hannu
elämän matkaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos/kun kommentoit, tee se omalla nimelläsi. Nimettömät tai nimimerkit eivät kelpaa.